MeNotReal

Tjej med många tankar och särskrivningar!

30 sep. fredag!

Kategori: Allmänt

Jag känner att egentligen så är inte mina inlägg så intressanta eftersom jag bara skriver vad jag gör om dagarna. Men ja det får bli så, antingen känslor eller vardagliga saker. Hur som helst så var det sista dagen på den här veckan med foto. Jag har gått omkring och känt att jag inte gjort så mycket men så idag kom jag på att jag har ju visst hållt på med foto fast som förlaga till måleri, mina små kort jag målat är ju egentligen fotografier på saker! Så rätt nöjd är jag! Idag fick vi exempel på konstnärer som använder foto i sitt sätt att måla och även tvärtom, efter det fick vi en genomgång på photoshop, lite iaf och det är ju trevligt! Idag är iaf en bättre dag än igår, än så länge. Klockan är ju inte ens ett än så. Men så här har dagen känts och varit än så länge. Uppdaterar kanske en gång till ikväll om jag har tid och orkar :) Hej så länge!

29 sep.

Kategori: Allmänt

När jag skulle lägga mig igår så fick jag lite ångest och hade svårt att somna och jag tror det påverkade min dag idag, endast därför jag nämner det. Min dag idag har väl varit sådär typ, väldigt nedstämd större delen av dagen och funderade på om jag skulle sjukanmäla mig men det gjorde jag också. Jag funderade väldigt länge på om jag skulle försöka få tag på kuratorn men jag vet inte riktigt vad jag ska säga till honom faktiskt. Så det gick inte så bra. Det var väldigt bra väder idag också! Soligt och säkert 20någonting grader ute, skönt men kommer bli jobbigt sen när det blir kallt igen.. Sovit har jag också gjort, lånat en tunika och känt mig lite somrig. Jag fick fel middag idag, det var soppa och sen såg väl inte allt för mjölk/gräddig ut och jag hade ingen egen kastrull (som jag brukar få) så jag tog lite och en massa bröd men sen kom mattanten ut och sa att hon hade glömt ställa ut min mat så.. Vi får väl se vad som händer med min mage, ångesten igår började pga min mage så jag hoppas att det inte blir något. Skulle vara skönt om jag började tåla mjölk igen och att min mage slutar vara orolig och fucked up. Så för att inte tänkta på min mage och oroa mig så cyklade jag och en kompis (Emma) till Årjäng, jag tog ut mina biljetter för min första hemfärd nästa vecka och hon köpte typ cigg. Efter det så har jag börjat måla två kort till som jag började med igår kväll, en panda och en pingvin. Det kommer nog bli bra! Nu ska jag nog fortsätta måla!
(inlägget känns lika bakvänt och konstigt som mitt huvud)

27-28sep

Kategori: Allmänt

Jag orkade inte skriva igår så får sammanfatta gårdagen idag istället. Ja vi var på en föreläsning om permakultur och... det går typ inte att förklara känner jag. Han pratade om naturen, träd, trädgårdar och ja djurgårdar och bra sätt att designa gården så det är mer självskötande typ. Sen fick vi återgå till våra vanliga lektioner och efter lunch så fick man lyssna och disskutera med honom om man ville det men när jag kom tillbaka från lnchen få fattade jag ingenting och hörde heller inte vad det var han pratade om så.. Jag gick därifrån. 
Vi har ju samma rektor som Ingesund (ligger i Arvika) och dom var också hit igår på samma föreläsning. Sen hände väl inte så mycket mer skolmässigt. Efter skolan så pratade jag med en av mina kompisar, Isabelle, om olika animer och japan och massa annat trevligt, sen såg vi på film och så. Dagen slutade väldigt bra iaf! Sen pillade jag lite med kort på mitt rum innan jag gick och la mig. Så spännande!!
Idag fick vi lyssna på när Annie (lärare på skolan) berättade om hur det var när hon och till lärare var till Nigeria, väldigt intressant faktiskt. Krokin var väl inte så kul när vi har Ulf, han är konstig tycker jag men vi hade en ny modell iaf (Y) Efter lunch så hade vi äntligen läraren vi skulle ha i foto, Niklas. Dock gick det inte så bra för mig måste jag säga men ja.. Efter skolan började jag måla på mitt kort och det blev väldigt bra faktiskt :3 Precis när jag la upp bilden på fb så fick jag sms om att det var filmdax så tummen upp för det! Nu efter filmen har jag hunnit skissa på två nya kort som jag antagligen ska skissa på imorgon. Nu är jag rätt trött och ska nog bara ta det lugnt innan jag lägger mig. Bra dag ändå!

26 sep. måndag

Kategori: Allmänt

Ja idag skulle vi börja med foto men våran lärare var sjuk så vi fick ha våran målerilärare istället. Helt okej förutom att det blev inte så mycket till uppgifter utan vi fick fota om vi ville, hålla på med FOLAC (kan förklara sen någongång om jag inte gjort det) så med dom uppgifterna så valde jag att sitta vid min dator och leta fram folac-inspirerande bilder på internet som jag kanske kan måla av. Lagomt less, har inte hänt så mycket mer än det, gick omkring på skolan efter halv två. Förljde med in till Årjäng och handlade lite. 
Idag fick vi spenat soppa och ägghalvor (som man ska lägga i soppan) till middag. Hur många har provat på det?
Aja orkar inte skriva mer nu.

Söndag

Kategori: Allmänt

Inte hunnit göra så mycket idag, Simon ringde i morse sen somnade jag om. När jag väl varknade så tittade jag på film mest hela dagen. Ända som känns fantastiskt just nu är min fantastiska kyckling! Alla borde få smaka av den här! Jag är så glad över att jag kan marinera och att det blir gott.
Jag vet inte vad mer jag ska spendera min dag med, antagligen mer film. Det märks nog!

Lördag

Kategori: Allmänt

Ja meningsfulla rubriker (Y)
Idag klev jag upp strax innan halv elva för att börja marinera min kyckling jag gjorde igår, hade ingen aning om det skulle bli bra eller inte utan jag försökte lukta mig fram och det blev en succé sen när jag väl stekte kycklingen vid 6tiden på kvällen. Dock blev det inte kyckling till middag utan det blev pizza men imorgon blir det nog kyckling! Vad mer har hänt, ja jag åt som sagt pizza med några vänner (eller jag och Jakob åt och dom andra tittade på) sen upptäckte jag att bearnaisesåsen som jag gillar finns varken på Coop eller ICA här i Årjäng, lagomt besviken. Ja stekte min kyckling när dom andra åt någonting som jag inte riktigt såg vad det var eftersom jag var så inne i min lilla matlagning. Ja sen efter det satte vi oss i Sannis rum och lyssnade på lite disneylåtar medan dom stickade/gjorde pappersfigurer. 
Känner mig lite less nu ikväll så jag tänkte väl duscha och se på en film. En ny dag imorgon!

Fredag (två veckor till hemfärd)

Kategori: Allmänt

Ända anledningen till att jag påpekar min hemfärd är för att det blir min första sen jag flyttat hit och jag det hur jag ska ta mig hem och ja en vecka hemma klagar man nog inte på!
Men ja, fredag idag. Hann inte göra så mycket på skolan, måla lite och fick lära oss hur man kan spänna upp en duk och annat bra-att-veta-när-man-ska-måla typ. Sen slutade vi vid tolv. Hade en lite orolig mage efter skolan men ja det har gått över (väldigt intressant!) Cyklade in till Åjräng nyss för att handla mat tills imorgon med min granne Sanni! Det blev så klart kycklingfilé och lite marinad-tillbehör! Kommer nog bli hur gott som helst! Jag har saknat kött, funderade ett tag på om jag skulle köpa en fläskfilé istället men det får nog bli en annan gång :)

Idag är det också 90 dagar tills jag ska hem (jullovet) och det är även nu som det är som billigast! MEN, jag kan tydligen inte boka några biljetter från karlstad till stockholm (tåg och del av min resa hem) För jag tror att dom håller på att göra banarbete nu i höst och jag vet inte hur länge dom håller på med det, om det räcker hela vintern också.. Men ja jag ska kika mer på det här ikväll med min pappa för det vore trevligt att ha det billigt!

Lite senare idag ska jag, Jakob, Isabelle och Sanni göra mat tillsammans, eller iaf äta tillsammans. Sånt är trevligt! Får väl se vad som händer mer ikväll :3

Torsdag

Kategori: Allmänt

Äntligen har jag fått in känslan av att måla! Det gör mig glad. Kanske inte så kul att måla i gråskala eller ja valörskala men ja det är ju med akryl. Vi hade som uppgift att ta med oss något, blått, grönt, gult, orange, rött och lila. Inte det lättaste men det gick sen skulle vi ordna det i kulörskala och sen i valörskala, väldigt intressant och inte det lättaste! Sen fick vi ta och göra ett stilleben och sen välja ut en viss del av den och måla den i valörskala typ och vi fick inte använta oss av bara vitt eller bara svart utan allt grått därimellan! Svårt måste jag säga. Är inte riktigt klar med min än, får väl se om jag hinner bli klar imorgon. 
Efter skolan så knackade det på dörren och mina kompisar frågade om jag ville med in till Årjäng (åka bil) och det tackar man ju inte nej till! Köpte yoghurt och bröd. Känns så bra att dom har yoghurt som jag tål och som är god! Ja sen var det middag och sen dess har jag suttit här. Får väl se vad som händer senare

Onsdag

Kategori: Allmänt

Mitt försök till att sluta med godis och annat onyttigt går faktiskt rätt bra, sen blir jag lätt irriterad på folk omkring mig men ja det får man kanske ta. Hur som helst! Hade konstorgentering med en lärare på skolan idag, vi pratade om vad konst var, modernism och post modernism, intressant fast jag hade svårt att koncentrera mig sista 25min. Efter det var det kroki som vanligt. Gick väl typ lika bra den här gången som förra veckan. Och sen efter lunchen trodde jag att vi skulle måla mer men icke! Vi kollade på bilderna vi hann göra förut i veckan och ja sen vart det prat om olika uppgifter vi har att göra och vad vi ska ta med oss imorgon. Massa saker med färg på.. Jobbigt. 
Efter skolan var detkör och jag gick iväg på den även fast jag inte hade någon större lust med det. Trevligt med kör. Fick spagetti och spenatsås till middag. Lite less att vi knappt får något kött här men ja. Såg på film efter middagen och ja nu sitter jag här och funderar på uppgiften och ja andra läxor.. Less och trött och sockersug :c

Tisdag

Kategori: Allmänt

Idag gick jag på skolan och fick börja med akryl och det känns väldigt bra! Skönt att äntligen få börja med att måla och så! Hann inte med så mycket kändes det som men det är en början iaf! Sen hände väl inte så mycket, vänta på att det skulle bli middag typ. Fick champinjon(?)soppa med lök i.. Vi får väldigt mycket mat med lök i, och mycket vegetariskt.. Vill ha mer kött. Hur som helst så var soppan faktiskt rätt god. Efter efter jag hade ätit klart fick jag lite sockerabstinens men det försvann efter att jag och mina kompisar spelade lite biljard. Vid sex var det stick-café eller vad det hette, man fick sitta och sticka och ha vara social. Jag och Sanni cyklade in till Årjäng och handlade lite (hon köpe garn och sånt) jag kände att jag behövde äta mer så jag köpte lite nyttigheter och känner mig nöjd! Ja sen dess har jag väl suttit här, ätit en banan och fem mackor och är fortfarande sugen på något. Så fint!

Helgen med Simon

Kategori: Allmänt

Ja i lördags hade jag ställt klockan för att hinna städa det sista innan delar av familjen Jonsson kom hit, dock visade det sig att dom inte hann komma till 12-13 på dagen utan kanske vid 19-tiden.. Så jag somnade om och klev upp när jag brukar kliva upp och tog det relativt lugnt. Hann städa och fixa lite och sen visade det sig att dom kom vid 16-16:30 så det gjorde ju saken lite bättre! Vi for och åt pizza ganska direkt och umgicks lite sen lämnade hans föräldrar av oss på skolan. Vi sov ett tag och sen såg vi på film. Väldigt mysigt! Sen igår så träffade vi på några av mina kompisar när vi åt frukost, gick runt lite på skolan innan vi gick och duschade. Sen kom hans föräldrar förbi så jag visade dom lite av skolan och sen spelade vi biljard innan vi for till hotellet och bowlade lite där innan vi åt middag på hotellet. Och äntligen fick jag äta en tiktigt köttbit! Tackade för maten och att det var väldigt trevligt att Simons föräldrar följde med ner och sen åkte jag och Simon till skolan och letade reda på någon att umgås med. Spelade biljard ett tag sen åkte jag Simon och Jakob till OK för att köpa lite chips och annat gott och såg sedan en film på mitt rum. Klockan hann bli två innan vi gick och la oss. Hade ont i huvudet när vi la oss och det hade jag även när jag vaknade så jag bestämde mig för att inte gå på skolan. Och vid halv elva så for Simon för att hämta sina föräldrar och ja, idag är det ju måndag och jag har inte gjort så mycket. Kommer nog inte göra så mycket mer ikväll heller.

Fredag

Kategori: Allmänt

Ja, dagen har ju faktiskt gått rätt bra. Hann göra klart min failstol och sen skulle vi typ gå igenom det vi gjort sen var det typ klart. Skönt! Efter lunchen så passade jag på att tvätta och städa upp lite på mitt rum inför imorgon då Simon och hans föräldrar kommer hit. Han rengöra fönstren och handfatet och plocka undan sopor innan det knackade på dörren och mina vänner knackade på dörren och frågade om jag ville med och kika på mârten (marknaden) som började idag och är hela helgen. Intressant och jobbigt men tanke på alla upp och nerförsbackar! Sen fick vi ju gå hem också.. Men ja tror det är mer att titta på och göra imorgon så.. Hur som helst. Innan middagen fixade jag med tvätten och även efter maten också. Sen ledsnade jag på att städa så jag träffade mina kompisar och ja vi såg på en film och sen drog vi ut till marknaden och ja kollade läget. Vet inte hur länge vi var där men ja efter ett tag bestämde jag och Jakob oss för att dra hem (vi var dom ända som var nykter) Så ja tur att jag tog cykeln med mig för det blev en snabb tur hem! Så nu sitter jag här och uppdaterar bloggen efter en lång varm dusch för det var riktigt kallt ute!
Imorgon kommer Simon så jag tänkte lägga mig nu så jag hinner göra det sista innan dom kommer :D ÅÅh mysa med min prins igen <3

Ons/tors

Kategori: Allmänt

Ja i onsdags hade vi konstorientering(?) med Anna, igen. Det var intressant, hon visade vad det var dom höll på med och man fick ställa frågor och så. Tummen upp för det. Efter det var det kroki och vi fick göra lite hjärna-gympa typ och det var både bra och spännande, ska någon gång lägga upp bilder på det också (Y) Lite jobbigt med 10minuters teckningarna men ja det gick väl hyfsat. Ja sen var det tillbaka till teckning och jag tror vi började med perspektiv då och lära oss om hur man gör 2/3D-kuber med hjälp av fixpunkter typ.. Har egentligen hållt på med sånt i högstadiet men nu var det nästan svårt att förstå. För vi fick se en kub som stod mitt på golvet också skulle vi rita av den med hjälp av perspektiv och enligt mig så blir det inte alls likt kuben som stod på golvet.. Frustrerande! 
Sen på kvällen umgicks jag med Sanni och Jakob och sen på kvällen så såg vi på Burlesque inne på mitt rum. Väldigt trevligt och mysigt!
Idag fortsatte vi med perspektiv och kubet och skulle börja med stolar.. Då tror jag nästan att min hjärna bröt ihop för jag fick och i huvudet ju med jag försökte sen fick jag ont i delar av kroppen också så efter lunch idag så gick jag och la mig, sov från typ halv ett till halv fyra (Y) Vaknade med lite feber så det var nog lika bra att jag gick och la mig. Sen kom Sanni, Jakob, Samuel och emma och fråga om jag ville följa med och handla (åka bil) Så jag gjorde det fast jag fortfarande kände mig trött och hängig. Åt pizza med dom och ja nu sitter jag här. Får se vad som händer senare ikväll :P
På lördag kommer Simon och hans föräldrar hit! :D Det gör mig glad! Så imorgon efter skolan ska jag städa och tvätta och försöka göra det fint här ^^

Tisdag PoPkonst

Kategori: Allmänt

Idag har vi fortsatt med att rita popcorn och ja förmiddagen höll vi årr till svart och vitt och lite gråskala typ.. Nu på eftermiddagen har jag kämpat med att använda färg också. Dvs att vi ska använda vit krita, svart kol, och typ brun/röd krita och papprets ljusbruna färg. Det är verkligen hur svårt som helst! Det blir bra på avstång typ tre meter bort annars ser det bara ut som skit. Man får ju gå runt och titta på hur dom andra ha gjort och kanske se något man kan använda sig av eller hur man ska säga. Men man blir med farsinerad av vad dom andra har gjort och hur coolt det ser ut än att titta på hur dom har gjort det. Så ja eftermiddagen var jobbig och dryg..
Jag är faktiskt lite sugen på att börja måla, funderar på om jag ska köpa lite grejer i vår butik på skolan men ja.. Så var det de där med att bränna pengar. Behöver jag verkligen köpa såna där grejer? Aja jag har ju tid att fundera på det iaf. Jag har ju ändå lite grejer sen innan så..
Senare ikväll vet jag inte vad som händer faktiskt. Igår blev det biljardspelande och massage. Några bestämde sig även för att göra luffartatueringar men inte jag! Men ja vi får se vad som händer :P

Helg/måndag

Kategori: Allmänt

Ja helgen var bra, fest igen på fredagen, var väl helt okej, jobbigt folk från Årjäng kom förbi. Sen blev det filmtittarkväll på lördagen sen gick vi och kollade läget hos folk som festade på lördagen också. Ja söndagen blev en inne-på-rummet-dag och titta på serier. Umgicks med lite folk på kvällen och ja det var väl kortfattat den helgen.
Idag har vi börjat med Teckning, grunder, perspektiv etc. Vi har fått ritat av ett popcorn som var och en satte upp på väggen predvid oss. Rätt intressant och relativt lätt, lättare än att hålla på med lera iaf!
Ja vi fick lyssna på Britta lejon när hon pratade och några fler pratade också. Jag blev rätt trött och hängde inte alls med i vad dom egentligen sa. Tror det hamnade om demokrati iaf.
Min mage har varit så orolig idag och det gillar jag inte för det finns ingen anledning till att den ska bli eller vara det. Men ja det börjar försiktigt gå över men det är väldigt störande och jobbigt. Hur som helst, jag vet inte vad som händer senare ikväll men det blir nog bra tror jag :3

Tor/fre

Kategori: Allmänt

Torsdag var det igår och jag var och är less på att skulptera så jag orkade inte skriva om hur dagen var igår. Hur som helst så var det kör igår på skolan så jag och några jag lärt känna lite mer gick dit och det var bra och kul! Välbehövt typ. Vad mer hände igår, blev lite häng utomhus och lite inne sen tror jag faktiskt att jag gick in på mitt rum resten av kvällen.. Aja
Idag var sista dagen med skulptur/modellering och det känns så bra! Skissade mest hela tiden och sen fick vi gå igenom vad vi hade gjort och sen se på bilder på olika konstnärer som typ blandar skulptur med måleri (eftersom vi som hade skulptur den här veckan var målerilinjen och keramik och glas så) Sen var det bara att städa undan allt <3
Efter lunchen så cyklade jag, Sanni, Emma, Isabelle och Jakob in till årjäng för att Röda Korset hade utförsäljning en stor kasse för 20:- Spelade ingen roll hur mycket man hade plockat på sig typ. Hittade lite men jag måste nog kolla igenom det där kassen igen haha xD Jag har aldrig varit och handlat på Röda Korset så det var väldigt intressant och spännande, kändes bättre när alla andra var mer pepp på att leta och hitta saker (Y)
Ja jag orkar inte skriva mer just vid tillfället men det blir väl mer häng coh kanske fest ikväll, får se vad som händer :)

Onsdag

Kategori: Allmänt

Imorse hade vi konstorientering med våran gästlärare Anna Ekman. Det var bra, bättre än förra onsdagen då vi fick titta på bilder och lyssna på olika tidsepoker i en och en halv timme (Y) Men ja efter det hade vi kroki på riktigt! Och det var faktiskt ångestframkallande de första teckningarna! Jag tror vi började med 2min poser och fem eller flera olika poser. Vet inte om någon förstod det där men ja.. Det var för lite tid för att kunna göra det människa men för lång tid för att bara föra en streckgubbe.. Så ångest och lätt panikframkallande men sen när vi fick en minut/pose+fem poser och sen fem minuter/tre poser så kändes det iaf bättre. Fråga om ni inte förstår för jag vet inte hur jag ska formulera mig..
Ja och efter lunch så fick vi börja med att skulpturera/modellera händer. Det gick inte hänner så bra och jag gav upp. Händer och fötter går bättre att rita/skissa än att forma i lera! Är faktiskt lite less lera nu, det går ju inge bra så..
Sen efter skolan sluta åkte jag med några kompisar till ÖoB och blev av med pengar typ. Inte så bra att gå in där när man är hungrig märkte jag. Ja åt middag tillsammans med dom och ja var med dom till klockan var typ sju sen har jag suttit här och tagit det lugnt typ :)
Orkar inte skriva något mer nu..

Tisdag, mera lera

Kategori: Allmänt

Ja idag har vi fortsatt med att hålla på med lera och det har väl gått så där. Just för att jag inte är så förtjust i det och har höga krav på mig själv så blir det automatsitk inte bra och så bla bla bla. Fortsatte med det vi började med igår och fick även göra en till fast med ögonbindel. Det var lite intressant och spännande för då kunde man inte se hur det gick för dom andra och så. Efter vi gjort dom två så fick vi träna på att göra fötter och det var faktiskt väldigt ångestframkallande måste jag säga. Jag hade en fin plan och tanke på hur jag skulle göra och började med det sne när jag tittade på alla andra så hade dom gjort på ett helt annat sätt och mitt blev då väldigt dåligt :c
Sen tittade jag ner där jag stod (stod övanför en typ brunn) och i den såg det ut att vara typ ägg. Jag tänkte direkt på spindelägg och fick lite ångest av det också. Nej inte så kul dag faktiskt. Men ja efter att vi sluta skolan så har det väl varit bättre iaf. Varit/är fortfarande med kompisar så det är ju bra. Dock är jag riktigt sugen på godis! Tror jag börjar bli sockerberoende igen hehe!
Aja!

Tredje veckan, måndag

Kategori: Allmänt

Nu är det slut på introduktionsveckorna!
På schemat står det "modellering och teckning" hela vecka och det började med kaos kan man väl säga, lärarna hade ingen koll på vilka som skulle börja med vad. Men det ordnade upp sig efter ett tag. Målerilinjen och Keramik och glas började med modellering så vi hade en nakenmodell idag och hon gick posera för oss så skulle vi försöka skapa samma pose i en typ av lera. Det gick väl sådär för mig kan man väl säga. Är absolut inte speciellt van vid lera eller att ha en modell framför mig!
Efter den första skulpturen så fick vi göra en till fast med mer tid, tänka oss att modellen inte var en naken människa utan ett torn och börja nerifrån och bygga oss uppåt. Det gick lite bättre men våran gästlärare skulle hela tiden gå runt och kika på vad vi gjorde och försöka hjälpa oss. Med min prestationsångest så var det jobbigt nog att ens hålla på med leran och försöka göra något som liknar kvinnan framför oss.
Sen efter den andra skulpturen så fick vi föra en tredje fast bara på fem minuter sen skulle vi ställa upp det vi hade gjort på en rad och se skillnaden typ, rätt intressant måste jag säga! Efter att vi gått igenom det så fick vi göra in till skulptur fast i en ny pose och det gick inte alls bra för min del för hon halvsatt/låg på en madrass och det var mycket luft mellan armarna och kroppen och ena benet så det blev jobbigt att försöka göra armarna och benet fristående typ. Men vi skulle tydligen fortsätta med just den posen imorgon så.. Men ja en väldigt intensiv dag med lera och sånt! Från ungefär halv nio till tre, med två större raster. Kommer bli en intressant vecka tycker jag!

Vad mer för intressant händer då? Ja det spöregnar idag och det är hur kallt som helst! Måste nog dra på mig mina varma mjukisbyxor och dricka vatten. Kanske inte så intressant att veta.. Jag har beställt en dvdbox på internet igår :D Väldigt spännande! Annars sitter jag bara och tittar på saker jag vill köpa.
Ja just det Simon och hans föräldrar kommer ner om två helger :DD Det gör mig lite extra glad ändå :D Och den tre veckor efter det åker jag hem en vecka :3 Skönt tror jag att det kommer bli iaf <3

Helg

Kategori: Funderingar

Igår blev det en liten filmkväll, såg De flygande slottet. En klasskompis hade en box med Hayao Miyazaki-filmer och jag blev så sugen på att köpa den också, så igår efter filmen och idag har jag letat saker jag vill ha och hittat endel, synd att jag inte har så mycket pengar bara (eller att jag pluggar och borde inte spendera pengar på annat) .__.
Här är några saker jag vill ha, en piercing eller två. Kängor, just det här märket har jag sett många på skolan som har så antingen röda eller svarta. Creepers är ju väldigt fina så det vill jag också ha. Sen idag har jag hittat en box-kollektion(?) med 32 filmer i! Den kostar bara 471 kr! Dock måste den fraktas från USA och så.. Jag vill köpa sakeeer! :C

Fredag

Kategori: Allmänt

Ja i fredags så hade vi orientering halva dagen och det var väl intressant och lite lätt drygt, plus att jag glömde mobilen på mitt rum. Och fredagar är ju som sagt halvdagar så efter lunchen så slutade alla och jag gick och la mig för att sova lite plus att jag tvättade för första gången. Tror inte jag ska spara på det lika länge till nästa gång.
Rätt intressant det där med tvätt faktiskt för jag har för mig att det tar två timmar innan den är klar och sen vet man inte hur man ska torka kläderna. Det finns en konstig vångings-tvättställning eller vad man ska kalla det och ett torkskåp sen finns det två värmelampor som jag inte riktigt förstår mig på, det ser ut som vanliga lampor men jag vet inte om det är tänkt att man ska värma kläderna med hjälp av dem eller inte.. Det var iaf väldigt intressant.
Ja medan jag väntade på att min tvätt skulle torka satte jag mig i mitt kök med några tjejer från min korridor och snacka lite om allt möjligt, plus att det var ju fest igår så det vart väl lite prat om hur det skulle bli och så. 
Vi hade ett tema att alla skulle ha hattar/mössor på sig, lite kul men själva festen var väldigt dryg tycker jag, inget drag som jag var van vid iaf men jag var ändå uppe väldigt länge, gick väl och la mig klockan fyra och nu är jag väldigt trött. Det lät väl som att vi skulle festa inne i själva Årjäng ikväll men jag vet inte om jag orkar det faktiskt. Får väl se vad som händer idag/ikväll :P

Torsdag (intressanta meningsuppbygnader)

Kategori: Allmänt

Idag är jag lite dagvill känner jag, Har fredag i huvudet fast vi gått full dag.
Hur som helst, idag har vi fått lite maretial-tips kanske man kan säga. Bra att ha både här och för egen utvecklig eller vilja eller vad man ska kalla det. Rätt intressant, sen fick vi... Jag kommer inte ihåg exakt men vi fick iat sitta mittemot någon och tecka av personens hår, bara hår. Ingen huvudform eller något sånt. Sen fick vi byta person/modell och teckna den personens hår o0ch för varje bild vi gjorde så fick vi sätta upp den på väggen men iaf. Efter två teckningar hår så bytte vi till att göra örat, byta person och teckna näsa och sen mun.. Det var verkligen inte det lättaste och vi fick vara hur detaljrik som helst men vi hade bara tio minuter på oss och det känns faktiskt väldigt konstigt att titta på en levande person och rita av något på personen. För jag vill gärna gå in på detaljer och gå nära och så men det känns inte bekvämt att göra det när det faktiskt är en person. Hur som helst så blev väggen väldigt fin efter många teckningar!
Det finns ju en butik på skolan som man kan köpa material i och jag har väl varit in 5-6 gånger utan att köpa något fast jag vet att jag behöver grejer. Så idag tog jag tag i mig själv och köpte två rit/skissblock, kol och ett mjukare sudd. Kände att jag behövde fler block med tanke på att vi gör många "snabba" teckningar av varandra typ så det blev ett A3 block och ett A4 tror jag. Jag ju ett A5 men det är så litet och jag har inte så många papper kvar längre haha! Faktiskt kul att görsöka gå upp i format måste jag säga!
Vad mer har hänt idag, jo vi fick typ 40 minuter på oss att göra klart vårt kol-porträtt som vi hållt på med sen i fredags typ. Gick väl så där tycker jag. Så när klockan började närma sig tre fick vi fixera kolet på pappret (så det inte kladdar ut sig när man tar på den typ) och börja städa undan på våra bord eftersom vi inte ska vara i den salen nästa vecka och andra personer ska vara i målarsalen. Och innan vi slutade fick vi gå igenom alla bilder och porträtt vi gjort. Måste erkänna att det var lite jobbigt, självkretiken var väl skyhög ucsh! Jag tyckte min bild inte alls blev speciellt lik och är otroligt missnöjd. Men men, jag blir förhoppningsvis bättre på porträtt efter det här!

Haha vad långt det här inlägget blev! Hehe, ja och ikväll var det ju en kvällsaktivitet, var nog den sista också. Innan aktiviteten så var det några som ville spela kubb så jag var med en omgång. Rätt kul och intressant :P Men ja, kvällsaktiviteten var det bild och form som stod för och det var faktiskt väldigt roligt, dom hade skrivit ord på lappar också blev vi indelade i två lag, så en och en fick gå fram till en whiteboard och rita det som stod på lappen så fick alla gissa vad det var, och den som gissade rätt de laget fick poäng. Väldigt kul tycker jag iaf. Och nu sitter jag här och skriver av mig lite :P
Det är för övrigt väldigt kul att ni kommenterar i min blogg också! Dock vet jag inte riktigt hur jag ska svara på det men ja det är kul :D Tack för det ^^
Nej det får nog räcka!