MeNotReal

Tjej med många tankar och särskrivningar!

31 okt

Kategori: Allmänt

Efter en väldigt jobbig och ångestladdad natt igår så lyckades jag somna rätt sent. Magvärken var kvar imorse också men jag bestämde mig för att vara duktigt och gå på skolan ändå! Det hade blivit mycket sämre om jag hade varit hemma idag också. Så jag har haft ont i magen typ hela dagen men gått i skolan ändå, cyklat och handla efter skolan, simmat och varit med folk hela dagen och det har faktiskt hjälpt. Eller ja hjälpt och hjälpt vet jag väl inte men jag hade inte ont i magen efter simningen så det känns bra! Hoppas bara inte det kommer igen när jag ska sova som det gjorde igår. Men imorgon ska jag ta mig i kragen och prata med kuratorn!
Dagen har iaf slutat bra och morgondagen hoppas jag blir bättre!
Ja just det vi började med Grafik idag och ja det går väl sakta men säkert framåt! Kommer kanske uppdatera mer om hur det går längre fram!

30 okt

Kategori: Känslor/Jobbiga saker

Ja hur ska man förklara den här dagen då.. Det är den 30 oktober och det är 6 år sen min moster dog i bröstcancer. Den tanken finns i mitt bakhuvud hela tiden, även fast jag gör andra saker med folk. Smått jobbig dag måste jag säga. 
Annars så försökte jag sova länge men det ville inte min kropp, såg på film med Sanni och Isabelle samtidigt som jag åt någonting. Sen gick jag in på mitt rum igen för att se klart på filmen jag började se på när jag vaknade. Tänkte ta en dusch men det visade sig att det inte finns något varmvatten på skolan. Jag får väl duscha imorgon istället.

29 okt

Kategori: Allmänt

Ja ganska seg dag för dom flesta känns det som. Jag var hurtig och ställde klockan på tio och marinerade lite fläskfilé, iofs så gick jag och la mig efter det men ja sen var jag liksom pigg och så men det var typ ingen annan. Så vid tre fyra började jag, Sanni och Isabelle se på en av mina filmer och ja sen vid åtta typ så började jag och Isabelle laga mat tillsammans. Det är väl ungefär så min dag har sett ut idag. Får väl se vad jag spenderar resten av kvällen med :P

28 okt

Kategori: Allmänt

Jag var sjuk idag också, fast det egentligen kändes som att det var rätt lugnt med min mage. Hur som helst, kom på en väldigt bra outfit till mig och hittade en massa kläder och grejer som jag kunde ha vilket kändes hur bra som helst! Följde med Sanni och Isabelle till Åjräng (dom skulle köpa lite grejer till sina outfit's) jag hittade fina böcker på rödakorset medan dom provade kläder där så nu är jag 9 böcker och ett stort dricksglas rikare! för 20 kronor (2:- per bok) SKa nog dit fler gånger haha! Köpte bara fina böcken! Har ingen aning vad dom handlar om hehe.
Efter att vi hade ätit och gjort oss i ordning och var pepp på att festa med folk på skolan så sket sig typ allt. Dom som skulle ordna med ljud hade inte hunnit gjort det innan allt skulle börja.Så det var folk där men ingen musik så det började ju bra eller inte! Sen gick det bara utför så rätt som det var så hamnade vi i korridoren och pratade med ngåra andra och hade trevligt med dom istället så det blev en lyckad kväll iaf! Men nu ska jag nog sova, klockan är ju ändå kvart över tre så.

27 okt

Kategori: Känslor/Jobbiga saker

Jag var inte på skolan idag heller för min elaka mage som aldrig vill lugna sig.. Min mage ger mig ångest när det blir så här.. Så jag har sovit ganska mycket, sett till att jag har fått i mig mat, och försökt socialisera mig med mina kompisar fast jag haft ont i magen. Sitter och funderar nu på om jag ska orka klä ut mig imorgon när det är halloween-fest på skolan. Får väl se vad min mage säger om det typ. Annars känns det som att det inte har hänt så mycket mer idag. Försökt att inte få så mycket ångest pga magen.

25-26 okt

Kategori: Allmänt

Jag har inte haft så stor lust att skriva vad som har hänt under de här två senaste dagarna kan man väl säga. Jag var sjuk idag och hade ont i magen fast jag åkte till Töcksfors köpcemtrum vid halv fyra av ren randomness kanske man kan kalla det. Ända bra med den resan var nog att jag fick se kaniner i en djurbutik där <3. Igår kväll fick jag för första gången prova på widjaboard (träplatta med bokstäver, siffror, yes/no, hello/goodbye) Det var väldigt kul och spännande! Inte alls speciellt läskigt. Ja annars tror jag inte det hänt så mycket mer.

24 okt

Kategori: Allmänt

Åh jag läste i en blogg som jag följer hur hon har mått så mycket bättre när hon började göra något om dagarna och jag tänker bara tillbaka på mig själv. Hur deprimerad jag blev av att inte göra någonting om dagarna i nästan ett halvår, det bara gick utför och fick panikattacker och ångestattacker om vartannat! Iofs blev det inte bättre på engång och jag fick en massa motgångar då också, men nu känner jag hur skönt det är att komma i sociala sammanhang igen och faktiskt vara en del av någonting! Så skönt att bli påmind om hur mycket bättre det faktiskt går! 

Annars så har jag varit på två föreläsningar med skolan. Lyssnade på en Jurist som var inriktad på mänskliga rättigheter och EU och massa sånt och sen lyssnade vi på Behrang Miri som var jättebra och rolig att lyssna på, fick nog mer in av vad han sa än vad juristen sa tyvärr. Han nämnde väl också såna frågor och ville liksom säga att alla är lika värda och om invandrare och så. Bra kille helt enkelt! Sen resten av det som var kvar av skoldagen så började vi med perspektiv.. Inte min favorit om jag säger så och jag gillar heller inte läraren så vi får väl se hur det går. Som tur var va det bara en timme med perspektiv-prat så efter det träffades vi i vårt lilla gäng och ha var i målerisalen tills middagen och gick även dit efter middagen också! Så trevligt :D Och Isabelle kom tillbaka till skolan idag efter att ha varit sjuk så det var bra och mysigt ^^ 
Tror inte jag orkar skriva om så mycket mer nu ikväll om hur dagen har varit.

23 okt söndag

Kategori: Allmänt

Det har egentligen inte hänt så mycket idag, tvättat kläder, duschat, handlat något att äta och varit med Emma och Sanni. Mer än det har inte hänt så det får räcka så länge!

Ätit middag tillsammans med mina vänner och sen blev det snack om piercingar och köpa billiga och bra på nätet och det är banne mig inte lätt att veta vad man eventullet ska passa på att köpa när det verkar vara flera stycken som ska köpa samtidigt! Funderar och klurar på när och hos vem jag ska pierca mig hos. Ska nog fundera lite till ikväll innan jag lägger mig!

21-22 okt

Kategori: Allmänt

Igår så hade vi våran sista dag med oljemåleri och ja det hände väl inte så mycket, gjorde en bakgrund på en av mina övningar och sen hade vi en liten genomgång på vad vi har hunnit med i veckan. Efter lunchen så cyklade vi iväg för att handla mat, blev lite lite miss i planeringen för mig men det löser sig nog! Kan ju handla mer idag. Sen hade vi vernissage igår så jag emma och sanni gjorde oss fins och stressade os iväg (vi hade en buss som väntade) Väl där var det väldigt trevligt och fint! Efter någon timme så bestämde vi oss för att åka hem igår och dicka lite vin och ha det bara trevligt så det blev en väldigt sen kväll om man säger så. Det har inte hunnit hänt så mcyket för mig idag, varknade typ två då pappa ringde mig och jag ska väl äta lite snart och ja se vad som händer idag!  Uppdaterar väl mer sen kanske

Uppdatering. Ja min matlåda försvann från kylen någongång inatt eller tidigt idag för den är helt borta! Den har inte dykt upp under kvällen heller. En aning irriterad har jag väl varit hela dagen. Utöver det så har jag sanni och emma sett på en av mina filmer och ja den var väldigt lång så försökte skynda oss att äta middag tillsammans med jakob. Och nu efter vi diskat och så hamnade vi alla i våra varsina rum så kvällen lär nog fortsätta här på mitt rum.

20 okt

Kategori: Allmänt

Idag fortsatte jag med att kämpa på med hudfärgsnyanser och jag blir helt slut i huvudet men jag hann göra en till nyans av hud och jag tror det blev rätt bra. Var inte så mycket folk på skolan idag då många från utställningsgruppen åkte iväg och ställde ut typ hela dagen! Men efter en intensiv målardag så träffade jag mina vänner igen och vi satt och pratade och hade väldigt trevligt tillsammans hela eftermiddagen och kvällen så väldigt lyckad kväll måste jag säga! Hade lite djupa konversationer och ja det var intressant om man säger så ^^ Nu sitter jag på mitt rum och äter choklad (choklad som jag tål) Imorgon lär det nog bli mer måla och sen måste jag och mina vänner handla mat inför helgen och ja gå på utställningen som vi har imorgon! Spännande! :D

19 okt

Kategori: Allmänt

Konstorientering (?svårt ord att svara till) och kroki på förmiddagen, som alltid är väldigt intressant. En av lärarna pratade om vad han brukar göra och visade bilder och så, intressant och bra att få veta vad lärarna på skolan sysslar med på fritiden. På krokin så hade vi ännu en annan lärare och det var faktiskt väldigt intressant och vi fick prova att tecka uppifrån! Det känns att man inte målat naket på ett tag för jag hann inte komma in i det igen, hann inte göra klart en ända kropp tror jag men men! Sen på eftermiddagen så skulle vi fortsätta med oljemålningsuppgiften och det har inte gått så där superbra för mig. Försökte fundera ut hudfärger och kollade på bilder på internet men det hände verkligen ingenting! Eller jag gjorde så gott som ingenting på eftermiddagen men jag satt kvar i målarsalen och försökte pilla på. Efter middagen så fick jag med mig Sanni och Emma och då satte jag fast med att öva hudfärg iaf! Måste träna mer på det känner jag mycket, mycket mer! Ja vi satt väl där till strax efter sju åtta någon gång, gick upp till våning2's kök och fikade lite trevligt där och nu sitter jag här!
Tycker det är hur skumt som helst med mitt kisseri för jag hade ju känningar av det söndag, måndag men ingenting på tisdagen och imorse kände jag av det sen försvann det och sen nu ikväll känner jag också av det. Plus att jag har typ fått mens idag också så det känns ju verkligen mycket bättre! Mensvärk och känningar av urinvägsinfektion, hurra! Det är konstigt hur det bara kan komma och gå utan att verkligen blomma upp eller hur man säger.. Aja

18 okt

Kategori: Allmänt

Idag började jag måla med oljefärgen på min talva och det går framåt! Ett tag ville jag inte ens sluta men man blir väldigt slut av alla ångor som alla vätskor avger och huvudvärk får man! Innan jag slutade skolan idag så kom jag på att jag skulle vilja öva mig på hudfärg så jag har skissat lite på en duk som jag har på rummet, ska väl försöka täcka den med nakna kroppar och ja sånt som har hud helt enkelt! För det är verkligen jättesvårt att få till en bra hudfärg. Sen har det väl inte hänt så mycket mer idag, var på en föreläsning som vår gästlärare hade och nu sitter jag här och bloggar.
Jag gillar dock inte att jag hela tiden får ont i magen och blir illamående rätt ofta, helt utan anledning tycker jag. Ibland är det för att jag är hungrig och ibland blir det så efter maten, ibland när vi kompisar ska göra något tillsammans.. Hur störande som helst för jag vet inte vad jag ska göra åt det. Känns som att det inte finns något att göra åt det. Sjukt jobbigt iaf. Måste få skriva av mig om det också ibland.

17 okt

Kategori: Allmänt

Måndag idag för den som inte visste det. Även fast jag har känt av urinvägsinfektionen så har det gått väldigt bra jämfört med hur det brukar ha varit efter några dagar! Druckit mycket vatten och idag har jag köpt JOKK tranbär så det känns ju mentalt lite bättre eftersom jag inte gillar vatten (dricker bara vatten i stora mängder så man nästan blir illamående). Hur som helst, idag började vi med oljefärg som vi ska ha den här veckan! Väldigt spännande och intressant må jag säga men jag hann konstigt nog inte börja måla idag, tror inte jag kände eller orkade göra det.. Men imorgon ska jag börja måla! Våran gästlärare Niklas Eneblom är väldigt duktig på att förklara och prata om just oljefärg och allt kring det, han hade skrivit lappar med ord på (företag/föreningar/saker som väcker känslor) som vi sedan fick göra en positiv, negativ eller egen tolkning av! Jag fick GYM, fick typ fyra olika idéer får väl se om jag hinner göra dom under veckan!
Måste även säga att vi fick väldigt god lunch idag och middagen var helt okej! Vi fick kycklingfiléer med något gott såsigt till (kan inte förklara bättre än så) och ris till det, till middag fick vi fisksoppa (stora lax/torsk(?)bitar och stora potatisbitar). Helt okej-gott faktiskt!
Ikväll så såg vi på en av mina filmer, väldigt lång och inte lika spännande som de andra jag sett men man måste ju se alla filmer oavsett haha! Ja mer har nog inte hänt idag så det får räcka!

Höstlovet!

Kategori: Allmänt

Jag vet att jag inte har uppdaterat där på typ en vecka så jag tänkte passa på nu när jag är tillbaka i Årjäng igen. Måndag till fredagkväll spenderade jag med min älskling Simon och det var bara mysigt och bra fast jag hade ont i magen mestadels av tiden. När han skjutsade hem mig i fredagskväll så kände jag av urinvägsinfektionen igen, och den kände jag av inatt och nu också så jag vet inte om det betyder att jag har fått urinvägsinfektion eller inte. Jobbigt som stryk är det iaf! Hur som helst, i lördags åkte jag och pappa in till Östersund för att träffa mamma, min bror och hans fästmö. Planen var att jag och mamma skulle gå på stan en sväng och pappa och min bror skulle hänta en soffa. Jag är ett par skor  och en plånbok rikare! Senare vid femsnåret på kvällen så bar det av till bowlinghallen där vi spelade en timme (jag vann av "ungdomarna") Sen blev ddet middag och sällskapsspel till sent på natten! Väldigt trevligt lördag! Sen idag, söndag så var det min resdag började 07:30 och kom in på mitt rum strax efter 21:00 någongång. Lång dryg och nervös dag kan man säga! Förseningar och rädslan över att ha missat sista bussen till Årjäng.
Det får räcka som uppdatering!

10 okt

Kategori: Allmänt

Jag och pappa såg på en av mina filmer igår. Kändes trevligt fast det blev rätt sent. Tidigt i morse kom Simon hem till mig, somnade väl om rätt fort. Åkte till banken för att fixa ett nytt IDkort vilket gick väldigt bra, sen åkte vi till Rossön och vi tänkte väl vara här ett tag innan jag åker hem igen. Så trevligt och så mysigt att vara i Jämtland igen! Vet inte vad mer jag ska skriva om så det får räcka!

9 okt. Hemma!

Kategori: Allmänt

Igår började min hemfärd som sagt väldigt tidigt. Och jag ångrar lite att jag tåg cykeln till bussen för fysatan vad jobbigt det var att cykla med datorn och min fullpackade handväska på ryggen och min resväska på styret! Öm i axlar och överarmar är ja minsann! Kom typ tio minuter innan bussen ko och det kändes skönt. Jag var helt ensam i hela bussen unter typ en timme och 45 minuter! Rätt intressant och skönt. Väntan på Karlstads tågstation var rätt okej den med, tog min frukost på stationen i väntan på tåg. Väldigt lugn morgon. Jag fick sitta tillsammans med tre män vid ett bord och ja.. Lite läskigt och dom började dricka innan elva på morgonen, gott tecken! Hur som helst, väl i stockholm så tänkte jag gå på stan en sväng och jag skulle försöka låsa in mina väskor i ett sånt där skåp man kan köpa men så klart så krånglade det rejält innan jag fick till det. Gick någon timme på stan och provade bl a. ett par snygga kängor som jag spanat in ett bra tag, måste ju känna om det är något att ha! Sen gick jag tillbaka och hämtade ut mina väskor och väntade på tåget. Väl på tåget så såg jag på film och serier mest hela vägen!Väldigt skönt. Satt tillsammans med två tjejer och ett litet barn som inte var så gammalt. Helt okej faktist. Det var väldigt skönt att komma fram i Östersund och bli hämtad av mor och far, köpte min en hamburgare under resan hem och pratade mest hela vägen hem. Skönt att få komma hem hit igen måste jag säga!

Idag så klev jag upp relativt tidigt efter som pappa sa igår att posten hade öppet idag med, så idag har jag varit och hämtat mitt paket som jag beställde i början på september! Öppnat och undersökt hur det ser ut och jag hoppas att alla filmer funkar och att det inte är något fel på dom! Så jävla skönt att det har kommit! :D Nej nu ska jag nog undersöka den ännu mer och kolla upp alla filmer! Hihihi!

Snart hemfärd!

Kategori: Allmänt

Åh nu är det inte länge tills jag ska börja min resa hem! :D Ska snart lägga mig och sen imorgon ska jag göra mig i ordning lite och sen cykla till busstationen tidigt! Och sen börjar min färd! Yeey! Ska bli så skönt :D Hoppas att det inte blir något krångel bara. Nej nu ska jag nog lägga mig! Hihihi! Måste få skriva av mig hehe!

Uppdatering.
Alltså.. Klockan är fem över halv fem och jag ska inte iväg förän efter fem. Jag har förberett allt som går att förbereda typ och jag är grymt rastlös! Det ända jag ska göra innan jag går är att göra saft och packa ner min matsäck och ta med mig min kyckling.. Så här går det när man inte kan sova! Varit vaken sen klockan tre så (Y) Det kommer bli en intressant dag!

7 okt

Kategori: Allmänt

Åh sista dagen på skolan innan lovet (jag räknar helgen innan lovveckan som lov). På skolan så hann vi så gott som plocka våra grejer och städa lite sen hade vi en liten redovisning på vad vi har gjort och så. Dagen gick väldigt fort må jag säga! Så efter att mina kompisar åkt hem och jag gett dom jag hann på en kram så började jag städa och tvätta! Första tvätten hann jag med i morse och jag har tvättat två tvättar till. Jag har dammsugit och dammtorkat lite på mitt rum också så det ända jag ska göra nu är bädda sängen och packa min resväska men det känns som att jag har gott om tid till det så jag tar det lite lugnt just nu. Upptäckte att mitt andra lakan jag har är typ en halvmeter för kort för min säng.. Men det får gå ändå, bara en natt här sen drar jag ju! 
Vad mer har jag lust att skriva om. Kommer kanske uppdatera något ikväll.

6 okt

Kategori: Allmänt

Torsdag kväll! Herregud vad dagen ändå har gått fort fast jag inte har gjort någonting, ingen på skolan hade någon lärare idag så många sov/städade/packade/letade saker att göra. Jag och några av mina kompisar passade på att ta lite bilder sen sitta och prata om saker som händer på skolan (allmänt skitsnack) Ja dagen gick och vid tvåtiden så gick jag till målarsalen med mina vykort och målade ett till kort och sen kladdade jag med färg på två A3-papper och sen måla jag en början på en rymdbild typ. Får väl se hur det går sen. Ska se till att lägga upp bilder sen också (Y)
Jag målade typ hela eftermiddagen och inmot kvällen också, åt middag pch sen fortsatte jag! Väldigt kul när man är ett gäng som sitter där och så. Vid sju var det en liten trubadurafton! Väldigt kul och bra efter det var det fritt för vem som helst att framföra något. Fantastiskt roligt att lyssna på iaf :D Och ja nu är klockan snart halv tio och ja imorgon måste jag städa packa och tvätta och göra massor med saker! Ååh det är inte länge kvar nu :3 hihi!

5 okt

Kategori: Allmänt

Onsdag idag, satt och lyssnade på när Kristina(?) textilläraren på skolan, berättade om olika konstnärer som använde sig av textil och så. Inte riktigt min grej men ja helt okej att sitta och lyssna på. Jag gick inte på krokin idag för jag kände att min oroliga mage inte skulle klara av att vara koncentrerad från halv elva till tolv, blir bara mer orolig om jag tvingar mig själv att sitta kvar och ja. Svårt att förklara. Fick köttfärslimpa idag som lunch, det gillade min mage väldigt mycket så det är ju bra! Klarade av att gå på lektion på eftermiddagen fast jag är rätt less på akryl just nu. Sen har det inte häntså mycket mer, var med några kompisar under rasterna och så. 
Jag försöker planera min hemresa på ett lite mer organiserat sätt, vad jag faktiskt ska ta med mig hem. Och planera vad jag måste göra här innan jag åker hem. Ska väl fortsätta med det nu och resten av kvällen.
Uppdat.
Helt otroligt, pratade ett bra tag med pappa angående ja hemfärden och så sen har jag pratat med min bror ikväll också, och det var inte igår vill jag säga. Känns bra att det gick så pass bra att prata i hela 47 minuter med honom och nästan en timme med pappa! Med tanke på min telefonfobi så är det båda tummarna upp! Ville bara säga det :)

4 okt tisdag

Kategori: Allmänt

Idag blev det en tripp till Arvika, till Ingesund (en folkhögskola som vi har lite gemensamma saker med). Vi skulle lyssna på Per Holmberg som är meteorolog. Han pratade om klimatet på jorden, vad som händer och vad som behövs göras och ja hur vi kan förbättra typ. Väldigt intressant fast vi satt och lyssnade från typ ett till strax efter tre! Eftersom det inte slutade precis tre och folk var lite sen till bussen så kom vi tillbaka till skolan lagomt till att middagen skulle börja (ca en timmas bussresa), hoppas inte att dom som ska iväg till Ingesund på torsdag och lyssna på en annan person missar middagen för dom ska åka halv fyra vad jag hörde. Aja det märks väl! 
Jag kan inte fatta att det bara är några dagar kvar tills jag ska hem! Det är tisdag kväll nu så om fyra dagar åker jag från Årjäng, första gången sen jag kom hit :D Får bara hoppas att allt går väldigt bra med buss och tåg och så :)

2-3 okt

Kategori: Allmänt

Igår hände det inte så mycket, åt middag tillsammans med kompisarna. Jag gjorde makaroner, bacon och champinjoner, konstigt men faktiskt väldigt gott :) Sen efter middagen så såg vi på film och sen pratade vi om läskiga saker. Idag hade vi fortsättning på det vi hade för två veckor sen, atrylmålning och så men läraren vi egentligen ska ha var inte här idag så vi hade en lärare jag inte är så förtjust i.. Men men! Efter maten så visade det sig att några av mina kompisar skulle iväg och simma och jag fick följa med och fan vad jobbigt det var! Bassängen här är 25m istället för 16 (16,5?)m som den är i Strömsund, gissa om jag kommer vara död i armarna i morgon!  Jag simmade 50 längder vilket är typ 1250m! Tiden är jag inte så säker på, började simma 18:20 och klev väl upp 18:55 kanske? Jag är helt jävla slut! Det är verkligen skillnad på simbassänger och simbasänger haha! Men jag är nöjd! Efteråt gick jag och handlade något att äta och lite förberedande färdkost inför min hemresa på lördag! :D Fikade lite innan jag ringde min pappa som hjälpte mig boka biljetter hem i jul, får se om jag kan ordna med resa från Årjäng till Arvika och så sen bara!
Bra dag måste jag säga, väldigt nöjd med hur den slutade iaf :D

1 okt.

Kategori: Allmänt

Idag har det inte hänt någonting alls! Pappa ringde vid halv tolv och pratade lite, somna om och vaknade vid ett. Gjorde i ordning lite nudlar och tog en yoghurt till det. Kollade lite på serier och kikade runt på internet. Sen gjorde jag middag upptäckte att jag hade slut på pengar på mobilen så efter jag åt och hade diskat klart så gick jag och laddade mobilen och ja nu sitter jag här och skriver. Har väl stött på ett fåtal personer idag, många är kanske sliten sen igår haha. Men jag är lite rastlös men jag vet inte vad jag ska hitta på.
Vi nog ett litet inbördeskrig i våran korridor för vårat kök ser ut som skit (som det tydligt gör varje år), endel tycker det är bara dumt att störa sig på vad andra inte orkar bry sig i (som sorteringen med sopor, plast i komposten och förpackningar i vanliga soporna). Tur vi ska ha typ korridorsmöte på måndag!

Efter att jag skrev det där så vart det "fönstersnack" jag hörde hur Jakob (som bor ovanför mig) pratade och ropade på mig och när jag öppnade fönstret så pratade han med Sanni som var i köket och vi bestämde oss för att se på film! Så vi såg två filmer ikväll, en thailändsk skräckfilm dom jag inte vet vad den heter och sen såg vi My name is Khan. Den sista var en otroligt bra och en film som verkligen berör! Super fin.
Ja nu efter filmtittande (klockan hann bli kvart över tolv) så kokade jag nudlar igen och ja skriver klart det där!