MeNotReal

Tjej med många tankar och särskrivningar!

Onsdag

Kategori: Allmänt

Idag är det onsdag och idag fick vi ha våra första lektioner som inte har med måleri att göra.. Eller jo det gör det väl men det är något som alla på hela skolan har, konsthistoria/konstoientering och kroki, fast på krokin så hade vi ingen modell utan bara genomgång vilket är väldigt bra! Konsthistorian var väldigt jobbig på ett sätt, började klockan halv nio och slutatde klockan tio.. Han pratade konstant och visade bilder. Det vi fick göra var att sitta i ett mörkt rum och lyssna. Blev ganska jobbigt att lyssna på sista halvtimmen men det var ändå spännande! Aja Vad mer hände.. vi fortsatte med våra kolporträtt som ska vara klar imorgon innan vi slutar vid tre.. Det går inte så bra för mig känns det som. Gör om gör rätt.. Men det går nog bra! Ikväll har jag cyklat in till Årjäng två gånger bara för att jag är så snäll med folk som inte varit in dit än och vill ha sällskap! Dock har bromsen på min cykel gått sönder så det går inte att bromsa (säger sig själv men) Man kan nu trampa bakänges vilket inte är så bra om man vill stanna någon gång :P
Nej nu är jag rätt trött så det får räcka för ikväll :)

Tisdag

Kategori: Allmänt

Som jag skrev på facebook så har dagen bestått av kol-porträtt och ja det är intressant. Det är tänkt att papperet ska bli helt svart men man ska ändå kunna se vem det är man ritat av. Vi började ju i fredags men då gick vi bara halvdag så. Men det är intressant sätt att göra det på. Vi ska inte tänka så mycket på om det är anatomiskt(?) och så utan mer att prova på det här med volym istället för konturer, svårt och spännande! Kommer nog bilder på det sen (A)
Sen ikväll hade målerilinjen en aktivitet för alla andra på skolan, vi satte upp typ grovt golvskyddspapper(?) eller något sånt på en vägg och grunderade den sen tog våran lärare fram acryl och typ spritpennor så de som kom dit fick måla stort och mycket på väggen. De som hade svårt att veta vad dom skulle måla fick ta en lapp (som vi på målerilinjen hade skrivit) och dom var tvugna att måla det som stod på lappen. Det var faktiskt väldigt många som kom och målade mycket spännande! Tog ett kort när alla var klar och typ hade gått kommer väl upp en bild på det också sen :)
Sen när jag/vi var klar med att städa undan så gick jag till mitt rum och beställde biljetter hem till höstlovet! Åh lite sugen på att åka hem faktiskt med det är bra och trivsamt här också, saknar bara Simon väldigt mycket <3

Mondays suck

Kategori: Allmänt

Ja den där dagen har varit väldigt kall och rätt dryg/tråkig faktiskt. Först lyssnade vi på ett föredrag om jag kommer inte ihåg vad eftersom det var så länge sen jag lyssnade på något så det gick inte riktigt in i huvudet.. Och sen efter det så blev alla indelad i grupper så skulle vi gå och svara på frågor/uppgifter och det var inte det lättaste och jag var verkligen inte så pepp just för att jag frös mest hela dagen och hade känningar av urinvägsinfektion så.. Men ja från middagstid fram till nu har varit bra. Satt med två andra tjejer och pratade om det mesta känns det som. Väldigt trevligt faktiskt ^^ Och nu blev jag väldigt sugen på chips!
Imorgon kopmmer det iaf vara en heldag med klassen så det kommer nog bli bra :)

Fredag-lördag-idag

Kategori: Allmänt

Fredagen gick vi bara halvdag dvs från halv nio till tolv. Visste inte riktigt vad jag skulle hitta på efter skolan men vid åtta på kvällen så fråga en tjej om jag inte skulle vara med på grillfestgrejen som var ute så jag följde med och det var riktigt trevligt :D Blev bjuden på lite dricka och var väl vaken till två-halv tre eller något sånt (Y) Igår lördag så var det väl en rätt seg dag för många skulle jag tro men det blev middag ute med några människor och en mysfilmkväll :D Idag vet jag inte alls vad som händer, jag vet bara att jag och pappa ska kolla på resor hem :D Men ja förkost först och se vad som händer ^^

Torsdag

Kategori: Allmänt

Ja torsdag idag. Sett på film och pratat om demokrati är väl det vi gjort idag. Tyckte väl att det var sådär att prata och göra "övningar" angående politik när jag inte är så intresserad av det. Det var ett så konstigt sätt att diskutera det på så. Men ja det funka ju! Fick även lite information av vaktmästaren och mattanten om tvättstuga, lokaler och saker vi får använda, hur vi ska sköta vårt pentry och lite sånt. Sen hände det väl inte så mycket för mig men vid sextiden var det ännu en aktivitet, fick prova cykla dressin, vilket var en liten upplevelse men det var synd att det började regna och mina kläder var nog inte dom bästa :P Men ja helt okej dag ändå :)

Onsdag

Kategori: Allmänt

Idag blev det en dagstur till Not Quite i Fengerfors. En gammal fabrik som det är verkstäder och utställningar i. Faktiskt väldigt intressant att se och få gå in i verkstäderna där folk skapade sina grejer. Ja, det regnade och var lite drygt att vänta på att få åka hem efter rundturen och lunchen men ja, det var trevligt att få ha sett det där. Ikväll har glas och keramiklinjen någon aktivitet så det ska bli spännande att se vad som händer. Kanske kommer någon till uppdatering om det, vi får se :)

Internet och ny uppdatering!

Kategori: Allmänt

Ja jag har ju inte uppdaterat något sen jag anlände på Kyrkerud i lördags (idag tisdag). Men nu har jag bett om internet så det kanske kan bli en liten uppdatering iaf. 
Så i lördags for jag, mamma och pappa till Årjäng och efter en ca 8 timmar lång bilfärd så var vi framme. Jag tror nog vi var först hit och det kändes faktiskt väldigt bra med tanke på att min mage var nervös och orolig hela vägen hit och ja, ända fram till måndagen typ. Hur som helst, letade upp mitt rum som ligger på andra våningen i huvudbygnaden och packade upp bilen och väskorna inne på rummet. Det är ett litet mysigt rum med en liten hall, haldfatsrumgrej (vet inte vad jag ska kalla det, kanske kommer blider sen) också sovrummet. Det visade sig sen att det även hade kommit hit en kille samma dag som mig så lite trevligt. Dock vågade jag inte sova på skolan mellan lördag till söndag så vi sov på hotell och bowlade och lite sånt mys. På lördagen stannade mamma och pappa kvar och åt lunch med mig som även blev min middag så åkte dom hem efter att dom lämnat av mig på skolan.
Vad mer då.. Jo, åh det var så kul att titta på alla som anlände på skolan att jag inte kunde låta bli att fnissa lite så det var ju bra att det kändes bra att det kom folk, typ. Ja sen då.. Behöver kanske inte gå så ingående på vad lördagen bestod av så.. På måndagen var det frukost och jag var nästförst med att gå till matsalen men det gjorde ingenting, och dom i köket hade ordnat med specialkost åt mig så tummen upp för det! Nervös var jag nog mest hela dagen skulle jag tro, från tidig morgon till iaf lunch och upppropet sen gick det lite bättre. Efter uppropet skulle alla samlas i målerisalen(?) och ha flyglektion, dvs bygga drakar antingen individuellt eller flera stycken och jag hamnade i ett väldigt bra tjejgäng kände jag. Och en av dom skulle ju faktiskt gå målerilinjen med mig så. Bygga, visa upp och sen på kvällen provflyga den. Intressant måste jag säga! Sen var det lite grillning strax efter middagen. Och sen var väl typ måndagen slut.
Idag har vi varit i våra grupper/klasser och försökt lära känna varandra mer, intervjuer(?) och porträtt eller rita egen tolkning på personen.  Läskigt eftersom jag blev ihop-parad med en norska. Hur svårt som helst att förstå!! Faktiskt väldigt jobbigt. Men det löser sig nog :3
Nu blev det lite jobbigt att skriva eftersom både mamma och pappa ringe och fråga hur dagen har varit så blir upprepning men ja, en cykeltur till Årjäng med två andra tjejer efter middagen och sen en föreläsning när vi kom tillbaka från sex till halv åtta, suttit här sen dess typ.
Det får räcka! Mer kortare uppdateringar imorgon kanske!

The last one!

Kategori: Känslor/Jobbiga saker

Ja idag hade jag mitt sista samtal i Östersund. Lite jobbigt måste jag erkänna. Hela dagen har väl egentligen varit jobbig, varit så stressad att min mage har gjort uppror och oroat mig ännu mer. Stressad över att inte hinna säga allt under samtalet men det gick bra, fick nog med det jag ville säga iaf. Blir väl till att ta kontakt med kuratorn på skolan där nere och prata vidare där. 
Det löser sig nog! Kommer nog fortsätta vara stressad tills jag börjar skolan skulle jag tro. Känns som att det kommer ta ett tag innan stressen i min kropp försvinner.
Har väl inte så många andra tankar just nu så det får räcka tills vidare :)

Electronic

Kategori: Funderingar

Åh det känns som att det är mycket som händer framöver nu! Kom hem från Simon igår för att jag skulle klippa mig idag, jag kommer vara hemma iaf till tisdag för då ska jag på mitt sista samtal. Läskigt! Men i helgen ska jag iaf träffa en väldigt gammal klasskompis, får väl se vad vi hittar på. Det är så mycket jag vill skriva om känner jag, saker jag har tänkt på och så.. Ska ju börja skolan om typ tio dagar! Det är ju hur snart som helst! Är väldigt pirrig i magen över det men det kommer gå hur bra som helst tror jag! Vad mer har jag funderat på då, jo jag är lite sugen på att pierca mig men jag vet inte om jag borde eller om jag vågar. Jag är ju så lättpåverkad av vad andra tycker så mest troligt blir det väl ingenting av för att ingen i min närmaste krets gillar piercingar i ansiktet så, men det är kul att fundera över och läsa om :) Nej det får räcka så länge :3

Semester

Kategori: Allmänt

Under tio dagar har jag varit på semester med min mor och far, åkte till Gävle och träffade släkt. Köpte även en väldigt fräsch bärbar dator som jag är väldigt nöjd med! Efter några nätter där så bar det vidare till Falkenberg. Med bra väder och med besök från både pippifåglar och igelkottar har den veckan varit väldigt bra! Hemresan var dock lång och dryg men ett besök hos Bälla piggade upp och gjorde mig glad fast vi inte hann prata så där jätte mycket :p
Idag ska jag packa min väska igen för att åka till Simon! Borde nog gå och göra det nu. Kanske uppdaterar mer sen hej!